Methodieken.

We werken in de praktijk met verschillende methodieken. Jelle is gericht op de energetische holistisch Quint-methode. Maud richt zich op interventietechnieken.
Image

Interventietechnieken

Interventietechnieken werken op onbewust niveau en helpen je om je patronen, gemoed en gedrag te veranderen.

N.E.I.

Sinds 1997 werk ik met de methode Neuro Emotionele integratie. Door met de spiertest te werken communiceer ik met jouw onderbewuste. In jouw lijf zit alle informatie opgeslagen. Net als in een computer. Je mooie herinneringen en je minder mooie herinneringen, lastige momenten. Van de mooie hebben we geen last, het zijn de lastige momenten die ons een rot gevoel geven. Jouw innerlijke computer weet precies waar en wat er speelde. Dit zijn momenten waarop jij niet in staat was om je gevoel en gedachten (hart en hoofd) op één lijn te krijgen. Met behulp van deze werkvorm help ik je om hart en hoofd alsnog samen te laten komen.

NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren is een interventietechniek waarbij de oefeningen een verandering brengen in je denken en voelen. Door gebeurtenissen te herkaderen (een andere betekenis te geven) verandert het gevoel over de gebeurtenis.
NLP werkt met veronderstellingen zoals 'ik ben oké en jij bent oké' en elke verworven vaardigheid is overdraagbaar op anderen. Ik leer je hoe je zelf de oefeningen kunt uitvoeren om je denkpatroon te verbeteren. Gezonde gedachten helpen je gezonder te voelen.

Interventie technieken

Deze werkvormen kun je makkelijk zelf leren om te doen. Ze zijn simpel en werken snel. Tijdens een consult doorloop ik alle stappen met je en na afloop ontvang je de handleiding met jouw persoonlijke sleutel. Bepaalde technieken werken met name op het mentale deel en andere op emotioneel niveau.
Zo wordt je vaardig in regie voeren op je emotie en gedachten.

Wandelcoach

Tijdens het wandelen doen we verschillende technieken buiten met de dingen die de natuur aanbiedt. We lopen en staan stil naar behoefte en doen wat nodig is om inzichten te krijgen, los te laten wat niet meer dient en te vinden wat je nodig hebt.

Holopathie

De Holopathie is een in Oostenrijk ontwikkelde complementair energetische methode die een synthese is van homeopathie, (electro-)acupuntuur en moderne, intelligente digitale techniek.
 

Quint-Methode

De Quint-methode is een bijzondere methode die door het harmoniseren van het persoonlijk energiesysteem bijdraagt aan een fitter en vitaler leven. Voor dit harmoniseren van je energiesysteem draag je een apparaatje bij je, de QuintBox, dat voortdurend een op jouw situatie aangepast signaal uitzendt. Daarmee worden blokkaden in je energiesysteem opgeheven en je totale energie versterkt.

PERL en supplementen

Naast het dragen van je individueel geprogrammeerde QuintBox is het soms van belang om supplementen te gebruiken, zoals die uit de Quint-meting naar voren kunnen komen. Je weet dan ook dat het gebruik ervan zin heeft om je herstel te bevorderen. Anderzijds kunnen sommige chronische microbiologische belastingen alleen effectief bestreden worden met een PERL-programma. Wanneer van toepassing lichten we dat nader toe.