Womb Healing

Womb Healing

Een heling van de baarmoeder of van de periode dat je in de baarmoeder hebt gezeten.

De baarmoeder is een plek waar vreugde en pijn dichtbij elkaar kan liggen voor vrouwen. Vreugde omdat je je verheugd op nieuw leven en pijn omdat de schede niet altijd met respect betreden wordt.

De healing of de womb vindt haar oorsprong bij de Shipibo Nation uit de Amazone. Ook wel de 13e Munay-Ki rite genoemd, het getal 13 verwijst naar de 13 manen in 1 jaar. De cyclus van een vrouw loopt vaak gelijk aan de maancyclus. 

Veel vrouwen dragen bewust en/of onbewust pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of hebben een trauma opgelopen in dit leven waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren ging. De baarmoeder is van oorsprong een plek van creatie en leven geven. Het is ook de plek waar vrouwen (en mannen) pijn, angst en trauma in opgeslagen hebben uit dit leven en uit generaties vrouwen voor hen. De vrouwelijke energie is vaak eeuwenlang onderdrukt bij zowel vrouwen als mannen.

The 'Rite of the Womb' is heel krachtig en brengt in alle zachtheid jouw baarmoeder van creatie in natuurlijke balans, waardoor je gevoel van zelfvertrouwen, eigenwaarde, heel zijn en innerlijke wijsheid weer volop zal kunnen stromen.

Eerst ruim je de emotionele ballast van je baarmoeder op. Je steekt de 13 kaarsen aan, voor iedere maan één. In de schaal met water leg je bloemen of bloemblaadjes neer, voor jezelf en iedere man en vrouw in jouw familielijn één. Je ontvangt de healing en geeft deze door aan de mannen en vrouwen in jouw familielijn.


Afdrukken   E-mailadres

Related Articles